Hanuman Chalisa by singer Hariharan Lyrics in Gujarati
Artist
Hariharan
Album
Language
Gujarati
Music
Lyricist
Label
shree hanuman chalisa (hanuman ashtak)
Genre
Devotional
Year
2024
Starring
Release Date
2024-04-22
Hanuman Chalisa Sung by Hariharan | Written by Unknown
Hanuman Chalisa lyrics in Gujarati with official video. Sung by Hariharan and written by . Watch & read full lyrics online.
દોહા
શ્રી ગુરુચરણ સરોજ રજ નિજ મન મુકુર સુધારી
બરનઉ રઘુવર વિમલ જસુ જો દાયક ફ્લચારી
બુદ્ધિહીન તનુંજાનિકે સુમિરો પવન કુમાર
બલ બુદ્ધિ વિધા દેહુ મોહી હરહુ કલેશ વિકાર
ચૌપાઈ
જય હનુમાન જ્ઞાન ગુન સાગર
જય કપીસ તિહું લોક ઉજાગર
રામદૂત અતુલિત બલ ધામા
અંજલિ પુત્ર પવનસુત નામા
મહાવીર વિક્રમ બજરંગી
કુમતિ નિવાર સુમતિ કે સંગી
કંચન બરણ બિરાજ સુબેશા
કાનન કુંડલ કુંચિત કેશા
હાથ બજ્ ઓર ધ્વજા બિરાજે
કાંધે મુંજ જનેવું સાજે
સંકટ સુવર કેસરી નંદન
તેજ પ્રતાપ મહાજગ વંદન
વિદ્યાવાન ગુનિ અતિ ચાતુર
રામ કાજ કરિબે કો આતુર
પ્રભુ ચરિત્ર સુનિબે કો રસિયા
રામ લખન સીતા મન બસિયા
સુક્ષમ રૂપ ધરી સિયહી દિખાવા
વિકટ રૂપ ધરી લંક જરાવા
ભીમ રૂપ ધરી અસુર સંહારે
રામચંદ્ર કે કાજ સંવારે
લાયે સંજીવન લખન જિયાયે
શ્રી રઘુવીર હરષિ ઉર લાયે
રઘુપતિ કિન્હીં બહુત બડાઈ
તું મમ પ્રિય ભરતહિ સમ ભાઈ
સહન વદન તુમ્હરો જશ ગાવૈ
અસ કહિ શ્રીપતિ કંઠ લગાવૈ
સનકાદિક બ્રહ્માદિ મુનિસા
નારદ સારદ સહિત અહીસા
જમ કુબેર દિગપાલ જહાં તે
કવિ કોવિદ કહિ સકે કહાં તે
તુમ ઉપકાર સુગ્રીવહિ કીન્હા
રામ મિલાયે રાજપદ દીન્હા
તુમ્હરો મંત્ર વિભીષણ માના
લંકેશ્વર ભયે સબ જગ જાના
જુગ સહસ્ત્ર જો જન પર ભાનુ
લીલ્યો તાહિ મધુર ફલ જાનુ
પ્રભુ મુદ્રિકા મેલી મુખ માહી
જલધિ લાંધિ ગયે અચરજ નાહિ
દુર્ગમ કાજ જગત કે જેતે
સુગમ અનુગ્રહ તુમ્હરે તેતે
રામ દુવારે તુમ રખવારે
હોત ન આજ્ઞા બિન પૈસારે
સબ સુખ લહૈ તુંમારી સરના
તુમ રક્ષક કાહુ કો ડરના
આપન તેજ સમ્હરો આપૈ
તીનો લોક હાંક રે કાપૈ
ભૂત પિશાચ નિકટ નહિ આવૈ
મહાવીર જબ નામ સુનાવૈ
નાસૈ રોગ હરે સબ પીરા
જપત નિરંતર હનુમંત બીરા
સંકટ તે હનુમાન છુડાવૈ
મન ક્રમ બચન ધ્યાન જો લાવૈ
સબ પર રામ તપસ્વી રાજા
તિનકે કાજ સકલ તું સાજા
ઔર મનોરથ જો કોઈ લાવૈ
સોઈ અમિત જીવન ફલ પાવૈ
ચારો જુગ પરતાપ તુમ્હારા
હે પરસિદ્ધ જગત ઉજિયારા
સાધુ સંત કે તુમ રખવારે
અસુર નિકંદન રામ દુલારે
અષ્ટસિદ્ધિ નૌ નિધિ કે દાતા
અસ બર દિન જાનકી માતા
રામ રસાયન તુમ્હરે પાસા
સદા રહો રઘુપતિ કે દાસા
તુમ્હરે ભજન રામ કો પાવૈ
જન્મ જન્મ કે દુખ બિસરાવે
અંત કાલ રઘુવર પૂર જાઈ
જહાં જન્મ હરિ ભક્ત કહાઈ
ઔર દેવતા ચિત્ત ના ધરઈ
હનુમત સેઈ સર્વ સુખ કરઈ
સંકટ કટે મિટે સબ પીરા
જો સુમિરે હનુમત બલવીરા
જૈ જૈ જૈ હનુમાન ગોસાઈ
કૃપા કરહુ ગુરુદેવ કી નાઈ
જો સત બાર પાઠ કર કોઈ
છુટહિ બંદી મહાસુખ હોઈ
જો યહ પઢે હનુમાન ચાલીસા
હોય સિદ્ધિ સાખી ગૌરીસા
તુલસીદાસ સદા હરિ ચેરા
કીજૈ નાથ હૃદય મહ ડેરા
કીજૈ નાથ હૃદય મહ ડેરા
પવનતનય સંકટ હરન, મંગલ મૂર્તિ રૂપ
રામ લખન સીતા સહિત, હૃદય બસહુ સુર ભૂપ
Doha
Shri Guru Charan Sarooja-raj
Nija manu Mukura Sudhaari
Baranau Rahubhara Bimala Yashu
Jo Dayaka Phala Chari
Budhee-Heen Thanu Jannikay
Sumirow Pavana Kumara
Bala-Budhee Vidya Dehoo Mohee
Harahu Kalesha Vikaara…
Chaupai
Jai Hanuman gyan gun sagar
Jai Kapis tihun lok ujagar
Ram doot atulit bal dhama
Anjaani-putra Pavan sut nama…
Mahabir Bikram Bajrang
Kumati nivar sumati Ke sangi
Kanchan varan viraj subesa
Kanan Kundal Kunchit Kesh
Hath Vajra Aur Dhuvaje Viraj
Kaandhe moonj janehu sajai
Sankar suvan kesri Nandan
Tej prataap maha jag vandan…
Vidyavaan guni ati chatur
Ram kaj karibe ko aatur
Prabu charitra sunibe-ko rasiya
Ram Lakhan Sita man Basiya
Sukshma roop dhari Siyahi dikhava
Vikat roop dhari lank jarava
Bhima roop dhari asur sanghare
Ramchandra ke kaaj saware…
Laye Sanjivan Lakhan Jiyaye
Shri Raghuvir Harashi ur laye
Raghupati Kinhi bahut badai
Tum mam priye Bharat-hi-sam bhai
Sahas badan tumharo jas gaave
Asa-kahi Shripati kanth lagaave
Sankadhik Brahmaadi Muneesa
Narad-Sarad sahit Aheesa…
jam Kuber Digpaal Jahan te
Kavi kovid kahi sake kahan te
Tum upkar Sugreevahin keenha
Ram milaye rajpad deenha
Tumharo mantra Vibheeshan maana
Lankeshwar Bhaye Sub jag jana
jug sahastra jo jan par Bhanu
Leelyo tahi madhur phal janu…
Prabhu mudrika meli mukh mahee
Jaladhi langhi gaye achraj nahee
Durgaam kaj jagath ke jete
Sugam anugraha tumhre tete
Ram dwaare tum rakhvare
Hoat na agya binu paisare
Sub sukh lahae tumhari sar na
Tum rakshak kahu ko dar naa…
Aapan tej samharo aapai
Teenhon lok hank te kanpai
Bhoot pisaach Nikat nahin aavai
Mahavir jab naam sunavae
Nase rog harae sab peera
Japat nirantar Hanumant beera
Sankat se Hanuman chudavae
Man Karam bachan dyan jo lavai
Sab par Ram tapasvee raja
Tin ke kaj sakal Tum saja
Aur manorath jo koi lavai
Sohi amit jeevan phal pavai
Charo jug partap tumhara
Hai persidh jagat ujiyara
Sadhu Sant ke tum Rakhware
Asur nikandan Ram dulhare…
Ashta-sidhi nav nidhi ke dhata
As-var deen Janki mata
Ram rasayan tumhare pasa
Sada raho Raghupati ke dasa
Tumhare bhajan Ram ko pavai
Janam-janam ke dukh bisraavai
Anth-kaal Raghuvir pur jayee
Jahan janam Hari-Bakht Kahayee…
Aur Devta Chit na dharei
Hanumanth sei sarve sukh karehi
Sankat kate-mite sab peera
Jo sumirai Hanumat Balbeera
Jai Jai Jai Hanuman Gosahin
Kripa Karahu Gurudev ki naai
Jo sat bar path kare koi
Chutehi bandhi maha sukh hoi…
Jo yah padhe Hanuman Chalisa
Hoye siddhi sakhi Gaureesa
Tulsidas sada hari chera
Keejai Nath Hridaye mein dera…
Keejai Nath Hridaye mein dera…
Pavan Tanay Sankat Harana,
Mangala Murati Roop…
Ram Lakhana Sita Sahit
Hriday Basahu Soor Bhoop.
Atozlyric.com is now on Facebook , Pinterest , Twitter and Instagram . Follow us and Stay Updated.
Frequently Asked Questions (Lyrics)
Hanuman Chalisa lyrics full version?
You can read the full lyrics of "Hanuman Chalisa" in Gujarati and English on AtoZLyric. The lyrics include translations, credits, and the official YouTube video.
Who is the singer of Hanuman Chalisa?
"Hanuman Chalisa" is beautifully sung by Hariharan. Their voice brings life to the lyrics and music.
Who wrote and composed Hanuman Chalisa?
The lyrics were written by a renowned lyricist and the music was composed by a talented music director.
Where can I find Hanuman Chalisa lyrics in Gujarati?
Find the complete lyrics of "Hanuman Chalisa" in Gujarati here on AtoZLyric, including English transliterations (if available).
Is there an official video for Hanuman Chalisa?
Yes, the official music video is embedded above and was released on 2024-04-22.
Which album and language is Hanuman Chalisa from?
"Hanuman Chalisa" is part of the album "" and is sung in Gujarati.
What is the genre and label of Hanuman Chalisa?
This track falls under the Devotional genre and was released by shree hanuman chalisa (hanuman ashtak).
About "Hanuman Chalisa" – Lyrics Meaning & Theme
"Hanuman Chalisa" is a Gujarati track from the album "", sung by the immensely talented Hariharan. The music, composed by a gifted composer, perfectly blends with the lyrics penned by a skilled lyricist.
The song dives into themes of Devotional. The poetic verses reflect real emotions that resonate with fans of Devotional music.
Released under the label shree hanuman chalisa (hanuman ashtak) in 2024, the song continues to receive love across streaming platforms. Whether you're revisiting this track or discovering it for the first time, "Hanuman Chalisa" is an essential listen for fans of Gujarati music.
Don't forget to share your favorite line from the lyrics in the comments or with your friends. Music connects us—and great lyrics stay with us forever.